Offerte aanvragen?

Historie

Over de WAAL gesproken

Het huidige De WAAL Transport Ewijk is in het verleden eigenlijk ontstaan uit een brandstoffenhandel.

De grootvader en daarvoor zelfs de overgrootvader, van de huidige eigenaar hadden een brandstoffenhandel, oftewel “de kolenboer”.

Jo de Waal nam de boerderij/brandstoffenhandel in 1960 over van zijn vader; Hent de Waal en vervoerde kolen met paard en wagen.

Al snel werden deze vervangen door een tractor met aanhangwagen en later door de eerste vrachtwagen, een Opel Blitz, welke op zijn beurt later weer plaats moest maken voor de Bedford.

Omdat er in de zomermaanden weinig werk was voor de vrachtwagen, werd er werk gezocht in het transport. De eerste opdrachtgever was Weijers & Co waarvoor ruim 15 jaar bouwmaterialen werden vervoerd.

Later kwam hier de veiling in Tiel bij en breide fa. Jo de Waal al snel uit tot 6 vrachtwagens en kwam de hoofdactiviteit bij het transport te liggen.

De kolen maakten langzaam plaats voor petroleum en gas en toen de kinderen zich gingen interesseren voor het bedrijf werden de transportactiviteiten aangevuld met distributie van stukgoed en bodediensten en  vervoer van dakmaterialen.

In 1987 namen de twee oudste zonen, Henny en Wilco het bedrijf over en moest de brandstoffen opslag ruimte maken voor uitbreiding van het transportbedrijf, en zo was “vof. De WAAL Transport EWIJK” geboren.

Het bedrijf aan de Klaphekstraat in Ewijk groeide naar 18 trekkende eenheden en daardoor ook uit z’n  jas. Daarom verhuisde het bedrijf in 1996 naar de Goudwerf op industrieterrein de Schoenaker te Beuningen.

In 1999 werd besloten om de bodediensten af te stoten en het bedrijf in een kleinere vorm voort te zetten, zodat de volle aandacht uit kon gaan naar de distributie van stukgoed en dakmaterialen.

In 2013 werd besloten om de huidige vorm, “vennootschap onder firma”, om te zetten in een “BV”, en verder te gaan onder de naam; 

“De WAAL Transport EWIJK bv”.                                                                                                                                        

Henny en Jolanda de Waal bouwde het bedrijf verder uit, inmiddels bestaande uit:

* 14 trekkende eenheden
* 8 trailers
* 4 aanhangwagens
* 8 meeneemheftrucks

Het bedrijf beschikt over diverse keurmerken, nationale- en internationale- vervoersvergunningen.
Verder heeft het zich gespecialiseerd in het vervoer met laadklep en meeneemheftruck,

door deze laatstgenoemde vorm van lossen, kunnen goederen op alle terreinen worden gelost.

Na 35 jaar met veel plezier en toewijding hun bedrijf te hebben gerund, hebben Henny en Jolanda besloten dat het tijd werd voor de 3e Generatie.

Met deze beslissing is in januari 2021  “De WAAL Transport EWIJK bv” overgenomen door Andy en Kimberley.

Andy is de afgelopen jaren nauw betrokken geweest bij de onderneming,
en heeft een ruime ervaring in de transportbranche.
Henny blijft daarnaast nog enkele jaren werkzaam als Adviseur/Chauffeur.

Scroll naar boven
Scroll naar top