Offerte aanvragen?

Laden & lossen

Het begrip laden & lossen

Een simpel begrip dat van toepassing is op zowel particulieren als bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het transport van uw goederen. Het heeft niets te maken met het opladen van een elektrische auto, en het heeft ook geen betrekking op het vervoeren van mensen.
De Waal Transport - Het begrip laden en lossen​
De wet definieert het als volgt: “Het onmiddellijk, nadat het voertuig tot stilstand is gebracht, continu goederen inladen of uitladen die van enige omvang of gewicht zijn, gedurende de tijd die hiervoor nodig is.” En er zijn zeker een aantal regels en voorschriften aan verbonden waar de transportsector zich bewust van moet zijn! Als professionals, zoals De Waal Transport met meer dan 60 jaar ervaring, kunt u erop vertrouwen dat we experts zijn in dit proces. We zorgen voor een vlekkeloos verloop van de volledige logistieke keten voor uw materialen, inclusief het laden en lossen! Dus, reken maar op ons!

Basisrichtlijnen

De Waal Transport deelt met u de basisrichtlijnen voor het veilig laden en lossen van vrachtwagens, zodat u er gerust op kunt zijn dat uw goederen altijd veilig worden behandeld! Onze vrachtwagenchauffeurs zullen altijd de handrem opzetten, ook die van de aanhanger, de motor uitzetten, de sleutel uit het contact halen en de vrachtwagen niet onbeheerd achterlaten! Bovendien worden er regels opgesteld om ervoor te zorgen dat vrachtwagens zo veilig mogelijk zijn uitgerust voor het laden en lossen, rekening houdend met andere weggebruikers.
Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op een akoestisch voertuigwaarschuwingssysteem of de laadstructuur van de aanhanger. Met een maximale belading van 50 ton, afhankelijk van het kenteken, houden wij ons strikt aan de geldende regels om ervoor te zorgen dat niemand, inclusief uw goederen, in gevaar komt! Overbelasting kan ook voortkomen uit een slechte schikking van de goederen in de laadruimte, wat kan leiden tot overbelasting per as. Daarom is het bij deellossing mogelijk om de goederen opnieuw te schikken om kanteling van de vrachtwagen te voorkomen. Zoals u kunt zien, is De Waal Transport volledig op de hoogte van de meest recente regelgeving met betrekking tot het laden en lossen van uw goederen. Als u meer wilt weten of gedetailleerde informatie nodig heeft over deze regels, kunt u een kijkje nemen op de website van ILT. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in Nederland en houdt toezicht op veiligheid, vertrouwen en duurzaamheid in transport, infrastructuur, milieu en wonen. Voor onze overeenkomsten voor wegtransport hanteren wij algemene voorwaarden volgens de AVC-condities. De Waal Transport is uw betrouwbare logistieke partner!

Laden & lossen in Wijchen en de openbare weg

Als vervoerder dragen wij een aanzienlijke verantwoordelijkheid en hechten we veel waarde aan het vaststellen van duidelijke afspraken met alle betrokken partijen, zoals verladers, moeder- en dochterbedrijven, en onze chauffeurs. Onze nieuwste opslagfaciliteiten in Wijchen zijn volledig ontworpen om het laden en lossen zo veilig en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Hierbij wordt het hoogteverschil tussen de bedrijfsvloer en de laadvloer van de vrachtwagen overwonnen.
Bovendien hebben we niet alleen voldoende ruimte gecreëerd, maar beschikken we ook over een geavanceerd crossdocking systeem. We houden altijd rekening met de laad- en lostijden van andere bedrijven en de verkeerssituatie op openbare wegen in gemeenten. Onze vrachtwagens en chauffeurs zijn uitgerust met de benodigde kennis en uitrusting om dit proces vlekkeloos te laten verlopen. Op deze manier zorgen we ervoor dat we voldoen aan de wettelijke eisen en richtlijnen die door de overheid zijn gesteld met betrekking tot deze specifieke activiteit. U kunt erop vertrouwen dat we ons uiterste best doen om het laden en lossen van goederen veilig en efficiënt te laten verlopen.
De Waal Transport - Optimale ritplanning en stevige verpakking

Optimale ritplanning en stevige verpakking!

Met De Waal Transport heeft u uw ideale logistieke partner gevonden. Zodra het transport is ingeboekt en de pallet is voorbereid, staan wij klaar om uw zending op te halen voor het daadwerkelijke transport. Deze momenten zijn van cruciaal belang, aangezien bij deze handelingen ook de verantwoordelijkheid voor de goederen wordt overgedragen. Daarom hechten wij veel waarde aan de volgende aspecten om onaangename verrassingen te voorkomen.
Bij de ontvangst van de zending behouden we te allen tijde controle over de goederen. We inspecteren ze zorgvuldig op eventuele afwijkingen of schade en zetten onze handtekening op de vrachtbrief als bewijs van ontvangst. Tijdens het laden en lossen ondergaat de pallet veel beweging en kunnen de goederen soms flink worden belast. Daarom zorgen wij voor een optimale ritplanning, stevige verpakking, adequaat stuwmateriaal en strikte naleving van algemene regels. Dit stelt De Waal Transport in staat om u uitstekend van dienst te zijn. Bovendien raden we aan om specifieke wensen en eisen met betrekking tot het laden en lossen met ons te bespreken en deze altijd duidelijk in de opdracht te vermelden. Dit voorkomt onduidelijkheden en vervelende situaties. Als u twijfelt over de juiste laad- en losfaciliteiten, aarzel dan niet om De Waal Transport om advies te vragen. Wij staan altijd klaar om u te assisteren en ervoor te zorgen dat uw zendingen veilig en efficiënt worden behandeld.

Vraag hier direct een offerte aan

Scroll naar boven
Scroll naar top