Offerte aanvragen?

Transport

Duurzame transportoplossingen

Ons gloednieuwe warehouse in Wijchen staat niet alleen voor innovatie, maar ook voor een diepgaand streven naar duurzaamheid. Bij De Waal Transport is milieubewustzijn van groot belang, en we zijn vastbesloten ons steentje bij te dragen aan een groenere toekomst. Onze overtuiging is simpel: duurzaamheid is de weg vooruit. Elke aanpassing en actie die we ondernemen, is doordrenkt van dit streven naar duurzaamheid.
Ons bedrijf combineert snelle respons met voortdurende monitoring, en dat, samen met onze CO2-neutrale transportoplossingen, biedt het perfecte antwoord op uw groeiende behoefte aan milieuvriendelijke logistiek. We begrijpen dat klantverwachtingen steeds hoger worden. Daarom zijn we trots dat De Waal Transport een voorsprong heeft opgebouwd en klaarstaat om u te verrassen met vriendelijke en professionele dienstverlening. Het is zelfs zo dat op het gebied van duurzaamheid, we niet alleen compenseren, maar nu ook actief reduceren! Alles in ons bedrijf verloopt naadloos, zodat uw tevredenheid gegarandeerd is. Dat is precies zoals het hoort! Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen met De Waal Transport, uw partner voor CO2-neutraal transport met een vleugje eigenzinnigheid. Geen uitdaging is te groot voor ons. Wij zetten alles op alles om u de best mogelijke service te bieden. Niets is onmogelijk!
De Waal Transport - Ons moderne wagenpark​

Ons moderne wagenpark

Bij De Waal Transport hebben we het over meer dan alleen maar vrachtwagens, aanhangers en dergelijke. We investeren niet in verouderde dieselmotoren, maar kiezen voor de allernieuwste modellen die voldoen aan strenge emissie- en brandstofefficiëntie-eisen. Zijn dit grote investeringen? Absoluut! Maar brengen ze veel voldoening? Zonder twijfel! En leveren ze op de lange termijn lagere kosten op? Zeker weten! En zo gaat het maar door.
Bij De Waal Transport zijn we trots op ons moderne wagenpark. Al onze voertuigen voldoen aan de nieuwste euronorm (6) en rijden op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Onze vloot omvat 14 trekkende eenheden of vrachtwagens, 8 trailers, 4 aanhangwagens en 8 meeneemheftrucks. Elke vrachtwagen is uitgerust met ADR-benodigdheden, schuifzeilen, een laadklep, een elektrische palletwagen en een meeneemheftruck. Hierdoor kunnen we ook transport verzorgen voor goederen met afwijkende maten. Vooral omdat we gespecialiseerd zijn in het transport van bouwmaterialen, bewijzen onze laadklep en meeneemheftruck hun nut. We kunnen overal komen en op alle soorten terreinen lossen. Bij De Waal Transport zijn onze enthousiaste chauffeurs uiteraard allemaal in het bezit van de juiste rijbewijzen, certificaten en ervaring om uw goederen veilig van punt A naar punt B te brengen. Maar voor ons is transport meer dan alleen van A naar B rijden. We zien elke stap in het proces als een schaakspel waarbij de goederen de pionnen zijn en u de koning!

De Waal Transport geschiedenis

Hent de Waal, de overgrootvader van de huidige eigenaar, was een brandstoffenhandelaar die per paard en wagen kolen leverde in Ewijk en de omliggende gebieden. In 1960 werd de boerderij met de bijbehorende brandstoffenhandel overgenomen door zijn zoon, Jo de Waal. Al snel maakte de paard en wagen plaats voor een tractor met aanhangwagen om de leveringen te verzorgen. Daarna volgden al snel opmerkelijke voertuigen zoals een Opel Blitz en later nog een Bedford.
De Waal Transport - Geschiedenis
Er werden ook enkele wijzigingen aangebracht in de activiteiten op de boerderij en werd het assortiment langzaam uitgebreid van kolen naar petroleum en gas. Maar aangezien de verkoop van brandstoffen tijdens de zomermaanden vrijwel stilviel, besloot men de focus te verleggen naar transport. Hieruit ontstond een uitstekende en langdurige samenwerking van maar liefst 15 jaar met Weijers & Co voor het transport van bouwmaterialen. De opening van de toen nieuwe veiling in Tiel gaf bovendien aanleiding om 6 nieuwe vrachtwagens aan te schaffen, waardoor het transport van goederen onze belangrijkste activiteit werd. In 1987 namen Henny en Wilco, de twee oudste zonen van Jo, het familiebedrijf over. Ze breidden de transportactiviteiten uit met de distributie van stukgoederen, bodediensten en het vervoer van dakmaterialen. Het bedrijf groeide gestaag en beschikte uiteindelijk over maar liefst 18 trekkende eenheden, waardoor een verhuizing noodzakelijk werd. In 1996 verhuisde het bedrijf naar de Goudwerf op het industrieterrein de Schoenaker in Beuningen. In 1999 werden de bodediensten stopgezet om zich volledig te richten op de distributie van stukgoederen en dakmaterialen. In 2013 besloten we ons huidige vennootschap onder firma statuut om te zetten in een besloten vennootschap en verder te gaan onder de naam “De WAAL Transport EWIJK bv”. Met veel enthousiasme en toewijding stonden Henny en Jolanda de Waal 35 jaar aan het hoofd van het bedrijf, voordat ze het overdroegen aan de 3e generatie. In januari 2021 werd het bedrijf overgenomen door Andy en Kimberley, waarbij Henny nog enkele jaren actief blijft als Adviseur en Chauffeur, wat zeer welkom is! Onder het leiderschap van Andy, die de afgelopen jaren nauw betrokken is geweest bij de onderneming en ruime ervaring heeft in de transportbranche, zijn er enkele opmerkelijke ontwikkelingen plaatsgevonden. Zo is sinds 1 augustus 2023 een nieuwe opslagruimte in gebruik genomen in Wijchen. Dit nieuwe pand is innovatief en duurzaam gebouwd en heeft aanzienlijke afmetingen! Het verouderde wagenpark is tevens vervangen door de nieuwste vrachtwagens op de markt, die voldoen aan euronorm 6 en op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) rijden. Zoals u kunt opmerken, met meer dan 60 jaar aan ervaring in ons vakgebied zijn we onverminderd vastberaden en kijken we ernaar uit om nog vele generaties lang voort te zetten. Deze rijke geschiedenis zal ongetwijfeld een vervolg krijgen!
De Waal Transport - Ons specialisme

Ons specialisme

Het is inmiddels overduidelijk dat De Waal Transport zich volledig inzet voor duurzaam ondernemen. We zien dat dit echt het verschil maakt, en het is de reden waarom klanten keer op keer voor ons kiezen. Dankzij al deze inspanningen hebben we verschillende keurmerken en nationale en internationale vervoersvergunningen verkregen.
Met onze specialisatie in transport met laadklep en meeneemheftruck zijn we in staat om goederen op alle soorten terreinen te lossen! De Waal Transport biedt een volledige logistieke dienstverlening, maar we willen benadrukken dat dit betrekking heeft op het uitladen, groeperen en vergelijkbare activiteiten met betrekking tot dozen en pallets, en niet op het niveau van individuele producten. Met andere woorden, we verzorgen geen fulfilment diensten voor webshops waarbij individuele producten worden behandeld. Ons familiebedrijf onderscheidt zich als dé naam waarop u kunt vertrouwen voor hoogwaardige dienstverlening in de regio Arnhem-Nijmegen en ver daarbuiten. We communiceren graag snel en efficiënt om u van alle benodigde informatie te voorzien of om u een offerte te bezorgen. Stel uw vragen, en u zult met passie en professionaliteit worden bediend. De Waal Transport staat al meer dan 60 jaar tot uw dienst!

Vraag hier direct een offerte aan

Scroll naar boven
Scroll naar top